رزومه سوابق و فعالیتهای معاونت بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف

 

·        شروع به کار در مرکز بهداشت شهرستان سربیشه در سال 1374

·        مسئول امور اداری مرکز بهداشت شهرستان سربیشه

·        کارشناس مسئول واحد هماهنگی و گسترش شهرستان سربیشه

·        مسئول تکریم ارباب رجوع مرکز بهداشت شهرستان سربیشه به مدت 5 سال

·        نماینده ورزش مرکز بهداشت شهرستان سربیشه

·        معاون مرکز بهداشت شهرستان سربیشه به مدت 5 سال

 

  • 1399/11/15 - 08:51
  • - تعداد بازدید: 329
  • - تعداد بازدیدکننده: 34
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان خوسف

روز جهانی سرطان

شبکه بهداشت و درمان خوسف

روزی بین المللی در تاریخ 4 فوریه برابر با 15 بهمن
ماه می باشد.



هدف از نامگذاری روزی به نام روز جهانی سرطان حفظ جان
انسان ها از میلیون ها مرگ و میر اکثرا قابل پیشگیری به واسه سرطان از طریق ارتقای
سطح آگاهی، آموزش درباره سرطان و ترغیب دولت ها و افراد در سراسر جهان برای انجام
اقدامی علیه این بیماری و فرصتی برای تجمع جامعه بین المللی برای پایان دادن به بی
عدالتی ناشی از رنج قابل پیشگیری از سرطان است.



سرطان یک بیماری است که از تکثیر غیر طبیعی سلول های
بدن شروع می شود.



شعار (من هستم و خواهم بود) برای روز جهانی سرطان در
سال 2019 تا 2021 در نظر گرفته شده است.



سرطان در آغاز هیچ نشانه ای ندارد. نشانه های این
بیماری بستگی به نوع و محل آن دارد، بسیای علائم بین تمامی سرطان ها مشترک هستند و
برخی علائم اختصاصی می باشند.



در 90 تا 95 درصد موارد جهش های ژنتیکی و فاکتورهای
محیطی سبب ایجاد سرطان می شوند، در 5 تا 10 درصد باقیمانده وراثت دخالت دارد. از
فاکتورهای محیطی رایج می توان به دخانیات (20-30%)، رژیم نامناسب و چاقی (30-35%)،
عفونت ها (15-20%)، اشعه ها (بیش از 10%)، استرس، کم تحرکی و آلودگی اشاره کرد.



هر ماده ای که موجب آسیب های رادیکال آزاد و تقویت
سلول های سرطانی شود، (ماده ی سرطان زا) نام دارد. برخی از این مواد از این قرار
هستند:



1- مواد سرطان زای فیزیکی (تابش های فرابنفش و یون
ساز)



2- مواد سرطان زای بیولوژیکی (برخی از باکتری ها و
ویروس ها و انگل ها)



3- مواد سرطان زای شیمیایی (محصولات مصنوعی ساخته شده
ی صنایع، اجزای دود، آفت کش ها، مواد شیمیایی به کار رفته در صنایع غذایی و ...)



علاوه بر مواردی که گفته شد برخی از عوامل دیگر نیز
هستند که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. این عوامل عبارتند از:



1- افزایش سن



2- سبک زندگی استرس زا



3- وضعیت تغذیه ضعیف به دلیل مصرف کم میوه و سبزی



4- مصرف دخانیات و الکل



5- عفونت های مزمن



6- اضافه وزن بیش از حد و افزایش خظر ابتلا به سرطان
پستان، مری، روده ی بزرگ، تخمدان و مخاط رحم



7- برخی از غذا ها مانند گوشت سوخته، شیرین کننده های
مصنوعی، غذاهای کنسروی، غذاهای بسیار شور وگوشت فراوری شده و دودی



 
  • گروه خبری : شبكه بهداشت و درمان خوسف,متفرقه
  • کد خبر : 38563
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تنظیم کننده خبر

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید